hits

Blogg 3. Landslagspausen endeleg over.....

Ja, endeleg er landslagspausen over. Det er so kjedeleg med desse lange opphalda frå Eliteserien, Premier League og europeiske klubbturneringar. Ein burde kanskje ha snudd på det og blitt flinkare til å støtta opp om landslaget slik at det hadde blitt meir folk på Ullevål. Men all den tid NFF ikkje giddar å flytta landskampar ut av Oslo, so blir det ikkje meir folk på kamp. Hadde ein klart å flytta litt rundt på kampane so hadde folket kunne tatt meir eigarskap i landslaget, og eg er sikker på at det hadde kome meir enn 10.244 tilskodarar mot Nord-Irland viss kampen hadde gått i Bergen eller Trondheim, sjølv om kampen var av lita interesse sett med norske auger. Det er heilt greit at me nyttar Ullevål når me møter dei store nasjonane slik so Tyskland, men kunne ikkje me spelt i Trondheim mot Aserbaidjan til dømes? Sjå på Spania. I denne kvalifiseringa spelte dei mot Liechtenstein i Leòn med 12139 tilskodarar, mot Makedonia i Granada med 16622 tilskodarar, mot Israel i Gijon med 20321 tilskodarar, mot Italia i Madrid med 73628 tilskodarar og mot Albania i Alicante med 25937 tilskodarar. Altso spelar dei kampen mot ein stor nasjon på ein stor stadion, elles flyttar dei på alle kampane sine i kvalifiseringa.

Det ser noko lysare ut for Noreg etter 2 sigrar mot San Marino og Nord-Irland. Spelet er ein del betre og no jobbar dei for kvarandre. Under Høgmo so var det 11 egoistar so jogga rundt og kun tenkte på seg sjølv. No ser det ut til at dei står samla so eit lag og det er verkeleg noko å bygga vidare på fram mot EM-kvalikken til 2020. Interessant konsept denne gongen med at EM skal arrangerast rundt om i heile Europa i høve turneringa sitt 60.års jubileum. 24 lag skal spela i 13 forskjellige land og byar. Brüssel, Budapest, Bilbao, København, Glasgow, St.Petersburg, Baku, Dublin, Bucuresti, München, Roma, Amsterdam og London. Semifinalane og Finalen skal gå i London, mens gruppespelet, 8-dels og kvartfinalane skal gå rundt om i heile Europa. Eit spennade konsept, men eg er litt usikker på supportarlogistikken og korleis folk skal flytte seg rundt heile Europa på kort varsel når ein kjem til utslagningsrundane. Kanskje har UEFA ein plan med det?

Til helga er det endeleg klart for ein ny runde i Eliteserien att. Det byrjar å dra seg til i botnen og spenninga er til å ta og føla på. Sogndal skal ut i kamp mot Lillestrøm SK på utebana søndag. Me er ein liten gjeng so tek turen frå Sogndal og so håpar me alle sogningar på Austlandet tek turen til Åråsen for å støtta Sogndal i jakta på 3 poeng. Samlingsplass på Lillestrøm før kampen blir Kulturpuben på Lillestrøm. Hugs at kampen har avspark 18.00. Elles so er det 2 andre botnoppgjer denne helga. Kristiansund tek i mot Viking, sølv om eg trur Viking er ferdige. Og so tek VIF i mot Aalesund i Oslo.

I morgon spelar Vålerengens IF hengekampen sin mot Haugesund på Intility Arena. Eg håpar Arild Flesjå og kompani kan gi oss ei hjelpande hand, slik at VIF framleis blir verande i botnen. Attende til stadionnamnet til VIF. Her har dei altso ikkje hatt eigen stadion sidan klubben vart stifta for 104 år sidan, og so sel dei namnet på stadion med ein gong? Kva hadde ikkje vore betre enn å halde på Vålerenga Stadion so namn, og so kunne dei ha selt ut namna på tribunene slik so til dømes Sogndal, Brann og Rosenborg har gjort? Det ville generert like mykje inntekter so å selgja heile stadion. Her er VIF avhengig av å byggja identitet og so sel dei den vetle sjela dei har klart å få på stadion sin etter vèl ein månad. Stakkars folk. Og NRK kjem til å omtala da so "og på stadion til VIF har.....".

Lokalt her i Sogn so spelar Kaupanger sitt damelag seriefinale mot Fyllingsdalen på Kvednhushaugen søndag 15.oktober kl.14.00. Alle so ikkje har tenkt seg til Lillestrøm blir oppfordra til å kle seg i grønt og støtta damene på Kaupanger i jakta på opprykk. Lukke til.

Snakkast. SNP

PS. Laurdag spelar Liverpool mot Manchester United på Anfield kl. 13.30. Det er klink H. God kamp.

Bruk gjerne kommentarfeltet viss du er ueing med meg i noko. Du kan skriva anonymt.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar