hits

Blogg 4. Nok ei fotballhelg er over. Og resultata var til å grina over.....

Ja, det vart ein seig tur heim frå Lillestrøm søndagskvelden. Skikkeleg tungt var det. Mest spennande var vindkulene på Hemsedalsfjellet.

Helga starta med familetur til Florø. Fruen var ferdig på jobb klokka 16.00, so ungane og eg hadde pakka ferdig bilen før me henta ho og sette kursen mot Palmekysten og den einaste byen i Sogn og Fjordane. Då me kom fram vart det skikkeleg god Bremanger-krabbe og hummar so svigers hadde fanga i rusene på Nødset. Dette var eigentleg ei travel fotballhelg, men me fek pressa inn litt familieliv. Sidan Liverpool - Manchester United gjekk på laurdag med kampstart kl.13.30 so måtte eg vera kreativ på logistikkfronten. Lukkelegvis har eg mange kjentsfolk rundt i fylket etter mange aktive år både med fotball og handball, og ut av det blå so var det ein gamal kjenning so skulle frå Florø til Vik i Sogn og dømma denne laurdagen. Avreise Florø var klokka 11 og eg rakk kampen med 5 minuttar. Kampen var akkurat so forventa. Liverpool spelte og United ville ikkje vera med å leika. Dei parkerte bussen og kampen enda 0-0. Kjedeleg.

Avreise Lillestrøm dagen etterpå var sett til 08.00. Det er so typisk at når ein skal ut på tur for å følgja laget sitt so slit ein med svevnen og vaknar grytidleg. 05.17 var klokka då eg slo opp augene. For det første trudde eg at eg hadde forsove meg, men eit kjapt blikk på klokka sa noko heilt anna. Ein har denne sitringa i kroppen når det er kamp om livsviktige 3 poeng. Ein er rastlaus, nervøs og småkvalm for kva so skal skje. Det er faktsik den same kjensla eg hadde når eg var aktiv sjølv og skulle spela viktige kampar. Det er akkurat på same viset. Vaknar med klamme nevar, småsveitt og nervøs. Låg i senga til klokka ringde 06.45. Prøvde å få sova litt til, men ikkje fan. Låg berre og rista, og hadde kampen i bakhovudet heile tida. Lurar på korleis spelarane har det? Eg trur ikkje dei har det verre enn meg. Det er nesten so ein skulle fått tak på ein mental trenar so kunne fått vekk desse tankane. Tankane om konsekvensar. Kva skjer viss ditt og datt skjer? Ein kan bli grøn i trynet av mindre. Uanlell so kom eg meg i dusjen då klokka ringde. Eg har berre 10 minuttar å gå til Skysstasjonen sidan eg bur rett bak Stedje Kyrkje. Det vil seie at eg når rundt heile bygdi på 10 minuttar kjapp gange. Eg tok på meg drakti og skjerfet og fann ut at eg hadde god tid til bussen gjekk. Klokka var 07.40 då eg kom ned og ein so sikkert har det like jævlig so meg på kampdag kom samstundes. Me fekk lasta opp både tromma og ein del flagg so me hadde hatt inn på Taxisentralen dagen før, so var me på veg. Vart ein del stopp på vegen for å plukka opp andre saftkokarar på vegen og etter Gol so var me 15 personar ombord. Turen nedover Hallingdalen gjekk fint og det var god stemning ombord. Me ankom Lillestrøm 13.40 og fann oss til rette på Kulturpuben. Av ein eller annan grunn so ville ikkje Kanarifansen ha oss på Martins denne gongen. Me har alltid vore velkomne der før. Uanlell so nærma det seg kampstart og me reiste opp til Åråsen 17.00 etter at folk hadde fått i seg både vått og turt.

Kampen er ikkje so mykje å skriva heim om då me tapte 0-1 etter skoring i nest siste minutt av Frode Kippe. Du veit det har vore ein dårleg kamp når han blir matchvinnar. Me gjer igjen nokon uforklarlege byter på tampen slik at me mistar initiativet i kampen og Lillestrøm får gjere akkurat so dei vil. Difor tapar me. Det vart ein seig tur heim og det mest spennande so skjedde var nokre heftige vindkuler på Hemsedalsfjellet. Kom meg i seng litt over 02.00. Takk for turen.

Må takka alle so tok turen til Åråsen og var med oss å støtta karane. Bjørn Inge Utvik kom bort rett etter kampen og tok meg i handa og takka for støtta og sa eg måtte vidareformidla takken til alle so var der.

Til helga er det Sarpsborg 08 heima. Håpar so mange so mogleg har sjans å ta turen for og støtta laget. Me treng all hjelp me kan få framover for å berga plassen. Saftkokaradn har i tillegg sett opp buss mot Strømsgodset i Drammen den 29.oktober. Sleng deg med. Me har det kjekt på tur.

Snakkast. SNP

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar